A fost lansată campania de prevenire a traficului de persoane „Închisoarea nu este doar între gratii!”

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) a lansat luni campania „Închisoarea nu este doar între gratii!  Libertatea unei victime a traficului de persoane depinde de alegerile tale!”.

Campania este cuprinsă în proiectul „Continuarea consolidării capacității de combatere a traficului de persoane cu accent pe prevenire, cooperare și recuperarea produselor infracțiunii,” finanțat de Comisia Europeană.

Campania se va desfăşura pe o perioadă de 6 luni, până în luna decembrie 2022, și cuprinde activități specifice organizate în mediul outdoor și online.

Scopul campaniei îl constituie prevenirea traficului de persoane prin creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice cu privire la rolul cererii în mecanismul traficului de persoane”.

„Această campanie răspunde necesității abordării cererii care favorizează traficul de persoane și include demersuri pentru diminuarea acesteia, contribuind astfel la atingerea obiectivelor stabilite la nivel european, prin Convenția Consiliului Europei și Directiva 36/2011 care prevăd măsuri exprese pe care statele trebuie să le ia pentru reducerea și descurajarea cererii”.

„Materiale care vor susține campania outdoor sunt diversificate și adaptate publicului targetat și vor contribui în egală măsură la promovarea numărul TelVerde  0800 800 678 și al  site-ului ANITP, în vederea accesării acestor canale de comunicare pentru informații suplimentare”, au transmis organizatorii. 

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional.

ANITP desfăşoară, în prezent, în parteneriat cu Patriarhia Română o campanie similară intitulată „Uniți, oferim libertate! Exploatarea asuprește suflete și distruge destine”.

Foto credit: cbc.ca

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente