A fost instalat un nou stareţ la Cozia: protos. Veniamin Luca

Arhiepiscopul Râmnicului a instalat duminică un nou stareţ la Mănăstirea Cozia în persoana părintelui protosinghel Veniamin Luca. 

Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie i-a încredinţat noului stareţ de la Cozia misiunea creşterii duhovniceşti a vieţii monahale „după tradiția păstrată de la Sfântul Nicodim de la Tismana”.

„Psaltirea va fi citită neîncetat, după rânduiala veche a monahilor de aici”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Slujba de hirotesie a celui de-al 85-lea stareţ al mănăstirii a fost oficiată la finalul Sfintei Liturghii din data de 4 noiembrie, informează Arhiepiscopia Râmnicului.

Despre noul stareţ, Arhiepiscopul Varsanufie a spus că încă de acum 25 de ani de când a intrat în obştea Mănăstirii Cozia, s-a aşezat sub „povățuirea duhovnicească a părintelui stareț Gamaliil Vaida și apoi a părintelui stareț Vartolomeu Androni (fostul stareţ al mănăstirii – n.r.).”

Părintele Arhiepiscop a evidențiat și lucrarea duhovnicească, administrativă și culturală a părintelui stareț Vartolomeu Androni, care-și va continua slujirea ca exarh al mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, „fiind cel care a redeschis și a înviat opt dintre mănăstirile din ținutul Olteniei de sub munte”.

La final, noul stareț a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie pentru încrederea acordată, spre a duce mai departe tradiția monahală în Mănăstirea Cozia.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente