A fost instalat noul Protoiereu de Caransebeș

La Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș a avut loc joi instalarea părintelui Virgil Constantin Voinea ca cel de-al 21-lea protoiereu al Protopopiatului Caransebeș.

Episcopul Lucian al Caransebețului a oficiat hirotesia noului protopop. Ierarhul și-a exprimat speranța că Pr. Virgil Constantin Voinea va aduce o dinamizare pastorală și misionară.

„Credem că această schimbare va fi un plus pentru Protopopiatul Caransebeș și o revigorare pentru toți preoții și credincioșii din cele 73 de parohii care formează Protopopiatul Caransebeș. Părintele Virgil Voinea s-a remarcat în cei 14 ani ca bun slujitor, bun administrator, dând dovadă de multă râvnă și mult zel pastoral-misionar, mai ales că, la Borlova, avem și comunități destul de puternice ale creștinilor neoprotestanți”.

„Părintele a întărit dreapta credință în acea comunitate și a știut întotdeauna să îi apropie pe toți credincioșii, în mod special pe tinerii din comunitatea parohială, față de Sfânta Biserică. Biserica din Borlova este o biserică vie, o biserică plină în fiecare duminică și sărbătoare. Credem că părintele Virgil Constantin Voinea va face o misiune articulată în cadrul Protopopiatului Caransebeș”.

Părintele protopop Virgil Voinea s-a declarat onorat și recunoscător de chemarea la protoierie, dar și responsabilizat: „Primesc această chemare ca pe o cruce pe care mi-o asum cu deplină responsabilitate și multă credință”, a spus protopopul.

Din anul 2017, Protopopiatul Caransebeș a fost păstorit de către părintele Ilie – Florin Ciucur. Actualul părinte protopop, Virgil Constantin Voinea, s-a născut în data de 1 mai 1982 la Suceava. A fost hirotonit diacon în anul 2006 pe seama catedralei istorice din Caransebeș și, începând cu anul 2007, este preot paroh la Biserica „Înălţarea Domnului” din Borlova.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente