A fost înmormântată mama PS Corneliu. IPS Teofan: Durerea acestei clipe este mare, dar mare trebuie să fie și nădejdea

IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, şi cu IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au oficiat marți slujba Înmormântării pentru Ruxandra Onilă, mama PS Corneliu, Episcopul Huşilor.

Slujba din 9 mai 2017 a avut loc în Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfântul Sfinţit Mucenic Corneliu Sutaşul din Parohia Corni – Albeşti, Protopopiatul Huşi, ctitorie a PS Corneliu, notează doxologia.ro.

Chiriarhul Huşilor s-a aflat lângă sicriul cu trupul neînsufleţit al mamei sale şi s-a rugat împreună cu soborul slujitorilor pentru odihna sufletului celei ce i-a dat viaţă.

IPS Teofan a vorbit despre durerea clipei cauzată de plecarea din această lume.

Durerea acestei clipe este mare, adâncă de înţeles pentru logica noastră umană, dar în aceste momente, mare trebuie să fie şi nădejdea, a spus ierarhul.

Nădejdea izvorăşte din Hristos Cel mort şi înviat, care plasează pe orice creştin ortodox botezat pe orbita veşniciei, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

Mama Ruxandra a fost un om al rugăciunii, prezentă la Sfânta Liturghie, ataşată acatistelor Bisericii pe care le rostea în fiecare zi. Dumnezeu să o odihnească în pace, iar pe frăţiile voastre, membrii familiei, să vă întărească în această clipă dureroasă, a transmis Părintele Mitropolit.

IPS Ciprian a amintit că Ruxandra Onilă şi-a călăuzit cei trei copii, dar în special pe Preasfinţitul Corneliu, spre o slujire aparte: Mama Ruxandra este lauda satului Albeşti, întrucât a fost învrednicită de Dumnezeu să ofere Bisericii lui Hristos un ierarh.

IPS Casian a citit mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la trecerea din această viaţă a mamei Preasfinţitului Corneliu, fiică vrednică a Bisericii noastre.

În final, a fost citit mesajul de condoleanţe transmis de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, care a cunoscut-o pe mama Episcopului Hușilor, pe când slujea la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Comentarii Facebook


Știri recente