A fost înființată o nouă parohie românească în Germania

O nouă parohie a fost înființată pentru credincioșii ortodocși români din Schwabach și Roth, la sud de Nürnberg, în Germania. Duminică a fost oficiată prima Liturghie și a fost prezentat credincioșilor parohul comunității: Părintele Marius Tăut.

Lăcașul de cult în care se va desfășura serviciul liturgic se află în orașul Schwabach și a fost pus la dispoziție de Parohia Romano-Catolică „Sf. Sebaldus”. Biserica se află la adresa Ostring 36, 91126 Schwabach, informează Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord pe site-ul oficial.

Actualul lăcaș de cult al Parohiei Schwabach-Roth. ©Mitropolia Germaniei

Duminică, 16 septembrie 2018, la noua Parohie „Sf. Ier. Calinic de la Cernica” și „Sf. Elisabeta” din Schwabach-Roth a fost oficiată prima Sfântă Liturghie.

Cu binecuvântarea Mitropolitului Serafim, din partea Centrului Eparhial a fost delegat părintele Chiril Socaciu, care l-a prezentat credincioșilor pe noul paroh, și l-a îndemnat să le fie mereu aproape credincioșilor, să împlinească cuvântul Sfintei Evanghelii și, prin slujirea sa, să sfințească sufletele fiecăruia.

Pr. Chiril Socaciu îl prezintă pe Pr. paroh Marius Tăut. ©Mitropolia Germaniei

Informații despre activitățile parohiei pot fi găsite pe pagina de Facebook a tinerei comunități ortodoxe românești.

Foto credit: Mitropolia Germaniei Europei Centrale și de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente