A fost înfiinţată ATOR Suceava. Recomandările PS Damaschin către tineri

La Suceava a fost înfiinţată în 30 ianuarie 2019 filiala locală a Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR), informează Monitorul de Suceava.

Prezent la evenimentul desfăşurat în Sala de conferinţe a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Episcopul vicar Damaschin Dorneanul le-a oferit celor peste 200 de tineri participanţi mai multe recomandări.

Ierarhul le-a spus tinerilor că acţiunile lor vor avea roade duhovniceşti dacă le vor raporta permanent la Dumnezeu şi ajutorul Său.

„Ca să reziste, să fiinţeze, să dureze şi să se propage ce facem noi bun nu putem să facem asta doar noi. Deci, avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu. Câtă vreme vom sta în ograda Bisericii, sub umbra Bisericii, lucrurile vor merge bine”.

„Roadele nu vin doar din lucrarea noastră, ci cu binecuvântarea lui Dumnezeu. Binecuvântarea lui Dumnezeu se cere în genunchi. Deci, stăm sub acoperişul Sfintei Biserici”, a spus Preasfinţia Sa.

În acest sens, Părintele Episcop i-a îndemnat la „acţiune concretă” pentru ca oamenii „să se bucure şi să dea slavă lui Dumnezeu” pentru activităţile desfăşurate sub egida Bisericii.

Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul a mai îndemnat atât la deschiderea faţă de tinerii care „nu sunt în Sfântul Altar”, cât şi pentru cei care „sunt în biserică, dar, metaforic vorbind, mai în pridvor, pe la început”.

„Nu ştim cum evaluează Dumnezeu inimile lor. Deci, să arătăm deschidere şi faţă de cei care, deocamdată, nu au aceeaşi tărie a credinţei pe care nădăjduim că o avem cei mai mulţi dintre noi”, a spus ierarhul.

Aici pot fi consultate mai multe detalii ale întâlnirii tinerilor din ATOR Suceava.

Asociaţia are ca ocrotitori spirituali pe Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava şi Sfântul Voievod Ștefan cel Mare.

Foto Credit: Facebook / ATOR – Suceava

Comentarii Facebook


Știri recente