A fost inaugurat noul sediu al Protopopiatului Bolintin

La începutul anului bisericesc și la prăznuirea Sfântului Dionisie Exiguul, părintele erei creștine – 1 septemnrie 2013- Preasfințitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoti, a săvârsit Sfânta Liturghie în altarul de vară al Centrului pastoral-cultural Gavril Drugănescu, precum și slujba de Te Deum, credincioșii prezenți având posibilitatea să se roage împreună cu soborul slujitor pentru ca și în anul bisericesc în care am intrat, darurile lui Dumnezeu să se pogoare pe pământ și să poarte de grijă de poporul dreptmăritor.

În cuvântul de învățătură Chiriarhul a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea vindecării lunaticului, subliniind, totodată, valoarea duhovnicească deosebită pe care o au postul și rugăciunea în dobândirea mântuirii, potrivit episcopiagiurgiului.ro. Postul, a evidențiat Preasfințitul Părinte, este una din pârghiile spirituale ale creștinului care, alături de rugăciune, ajută nu numai la înfrânarea poftelor și pornirilor trupești și sufletești, dar și alungă demonii. De asemenea, rugăciunea reprezintă un act de atitudine filială a omului, de fiu prin har către Dumnezeu.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru fiul părintelui Daniel Preoteasa, care a primit numele Luca. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat frumusețea duhovnicească a Tainei Sfântului Botez cea care restabilește chipul lui Dumnezeu din om, conferindu-i calitatea de fiu al lui Dumnezeu după har și de membru al Trupului tainic al Domnului Hristos, Sfânta Biserică.

În continuare, Părintele Episcop, împreună cu soborul de slujitori, a inaugurat noul sediu al Protopopiatului Bolintin, care își va desfășura activitatea de acum înainte în cadrul Centrului cultural-pastoral Gavril Drugănescu. Acest ansamblu brâncovenesc, readus în patrimoniul județean prin eforturile Episcopiei Giurgiului, cu binecuvântarea și sprijinul Preasfințitului Părinte Episcop Ambrozie, va găzdui birourile Protoieriei Bolintin, precum și diverse activități: conferințe, întâlniri cu tinerii, proiecții de filme și documentare religioase precum și activități care țin de misiunea sociala a Bisericii, dialogul dintre credință și cultură, dintre viața liturgică și viața socială, teologie și știință.

Comentarii Facebook


Știri recente