A fost inaugurat cel de-al optulea așezământ social al Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși

În a doua zi de Sfintele Paști, Episcopul Hușilor a oficiat slujba de binecuvântare a Așezământului social „Sfinții Adrian și Natalia” din Vaslui, al optulea așezământ social al Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Centrul social funcționează în cadrul parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vaslui.

„Încercăm, pe cât ne stă în putință, ne străduim să venim în întâmpinarea celor care au nevoie de dragostea noastră. O faptă bună, o atenție spre omul sărman, este de fapt manifestarea dragostei”.

„Nu noi le facem un privilegiu ajutându-i, ci nouă ni-l facem. Am întâlnit oameni cu o asemenea structură și conținut sufletesc, care chiar dacă au făcut binele, ei mulțumeau că au avut această șansă. Nu așteptau din partea celor cărora le-au făcut un bine să spună mulțumesc, ci ei considerau că au datoria de a spune mulțumesc pentru că au avut șansa de a face bine. În această logică ar trebui să gândim și noi. Este o șansă să facem binele și să înmulțim frumosul”.

„În aceste centre manifestăm o grijă constantă față de copii și de persoanele vârstnice. Toate celelalte proiecte ale noastre de pe parcursul anului sunt pe termen scurt, însă aceste Centre sunt un ajutor pe termen lung. Investim în copiii și în vârstnicii aceștia. Să fie acest Centru o sursă de lumină pentru ei!”, a afirmat, la momentul inaugurării, Episcopul Ignatie.

Așezământul social „Sfinții Adrian și Natalia” dispune de două module de asistență socială: un Centru de zi pentru copii și un Serviciu de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice. Toate serviciile sociale sunt licențiate.

Așezământul este parte integrantă a Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”. A fost înființat cu binecuvântarea Episcopului Ignatie și funcţionează în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria Vaslui.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente