A fost hirotonit un diacon pe seama Parohiei Militari 1

Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, a hirotonit sâmbătă un diacon pe seama Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Militari 1 din Protopopiatul Sector 6 Capitală, informează Ziarul Lumina.

George Șerban, cel care a primit hirotonia în diacon, este secretar al decanatului Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

După Sfânta Liturghie, în timpul căreia a avut loc Taina Hirotoniei, PS Varlaam Ploieşteanul l-a felicitat pe noul diacon.

Pr. prof. Nicușor Beldiman de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, consilier patriarhal la Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române şi parohul bisericii Militari I, a subliniat importanţa acestui eveniment pentru comunitatea pe care o are în grijă.

„Mulțumirile noastre, ale tuturor, se îndreaptă către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și pentru faptul că astăzi ne-a dăruit un dar prețios. Ne-a făcut o bucurie deosebită prin darul adus parohiei noastre în persoana părintelui diacon George Șerban. De aproximativ zece ani este secretarul decanatului Facultății de Teologie Ortodoxă din București”.

„Nădăjduim că și aici, în parohia noastră, va arăta aceeași fidelitate, ascultare și credință, precum și același respect, așa cum a arătat față de Biserică, față de părinții profesori și colegii din facultate. Sunt convins că aceste virtuți, în continuare, le va cultiva și aici, în parohia noastră”.

„Avem în mijlocul nostru o bucurie mare, un dar oferit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel prin numirea aici a părintelui diacon George Șerban, care sunt convins că va continua cu aceeași râvnă și seriozitate lucrarea de slujire a Bisericii și a oamenilor. Este o sărbătoare atât a parohiei, cât și a Facultății de Teologie Ortodoxă din București”, a precizat părintele paroh.

Foto credit: Ziarul Lumina

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente