A fost constituită noua Adunare Eparhială de la Suceava (FOTO)

Ședința de constituire a noii Adunări Eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a avut loc marți și a fost prezidată de Arhiepiscopul Pimen.

Potrivit Doxologia, ședința a fost precedată de o slujbă de Te Deum oficiată de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepsicopiei Sucevei și Rădăuților, în biserica Mănăstirii Sfântul „Ioan cel Nou de la Suceava” – Catedrala Arhiepiscopală.

Lucrările adunării au continuat la Centrul Eparhial. Arhiepiscopul Pimen a vorbit despre rolul pe care îl are Adunarea Eparhială în dinamizarea misiunii pastorale și misionare în Eparhie, implicit în viaţa Bisericii:

„Activitatea dumneavoastră, a membrilor adunării, a dovedit atașamentul față de problemele Bisericii, probleme care se vor rezolva cu ajutorul lui Dumnezeu dar și cu implicarea oamenilor. Contează foarte mult participarea dumneavoastră în viața Bisericii, la activitatea desfășurată prin sectoarele ei”.

Adunarea Eparhială

Membrii confirmați în cadrul ședinței extraordinare au primit noua funcție pentru o perioadă de patru ani, aceștia având dreptul să primească cel mult două mandate.

Adunarea eparhială este compusă din reprezentanții aleși ai clerului și ai credincioșilor, în proporție de o treime clerici și două treimi mireni, cu o viață morală și religioasă demnă de un creștin.

Aceștia sunt împărțiti în cinci comisii de lucru: administrativ-bisericească, culturală și educațională, economică, bugetară și patrimonială, social-filantropică și organizatorică, juridică și de validare.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente