A fi pro-viață înseamnă a ține seama de rânduiala lui Dumnezeu – PS Sofian Brașoveanul (VIDEO)

Episcopul vicar Sofian Brașoveanul a spus într-o conferință organizată marți de ASCOR la Iași că a fi pro-viață înseamnă a ține seama de rânduiala sau de poruncile lui Dumnezeu.

Preasfinția Sa a explicat că de fapt aceste porunci date de Dumnezeu sunt niște sfaturi părintești pentru noi:

„Eu le-aș numi, parafrazând învățăturile lui Neagoe Basarab, sfaturile lui Dumnezeu-Tatăl către fiul său – omul. Așadar, a fi pro-viață înseamnă a ține cont de aceste sfaturi care ne călăuzesc spre susținerea vieții”, a Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

„Toate rânduielile pe care Dumnezeu le-a dat de-a lungul istoriei și care au variat pe măsura capacității de înțelegere a omului, constituie ceea ce Dumnezeu a vrut să-i spună omului în diferitele epoci istorice, pentru ca omul să fie susținut în viață și nu doar atât, ci să aibă viață din belșug”, a adăugat ierarhul.

Conferința „A fi pro-viață înaintea lui Dumnezeu și a societății”. ©Doxologia/Silviu Cluci

Conferința intitulată „A fi pro-viață înaintea lui Dumnezeu și a societății” a avut loc în Sala „Iustin Moisescu” a Ansamblului Mitropolitan din Iași în cadrul seriei de conferințe organizate de ASCOR în timpul Postului Mare.

Finalul întâlnirii a luat forma unui dialog liber între invitat și tânărul auditoriu. Ce reprezintă viața de familie? Care este rolul familiei în contextul lumii moderne? Cum afectează tehnologia viața copiilor și a tinerilor? – au fost, potrivit Doxologia, câteva dintre întrebările la care PS Sofian Brașoveanul a oferit răspuns.

Vezi conferința integrală mai jos:

Foto credit: Doxologia / Silviu Cluci

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente