A fi credincios lui Hristos, o mare provocare – Diac. Sorin Mihalache la Bacău

Diac. prof. dr. Sorin Mihalache de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași a conferenţiat marţi la Protopopiatul Bacău. „A fi credincios lui Hristos este una dintre cele mai mari provocări ale timpurilor noastre”, a spus Sorin Mihalache.

Societatea de consum, lumea și provocările ei pentru viața creștinului de astăzi şi modalitățile prin care un preot poate să îi îndrume pe credincioși au fost printre subiectele abordate în timpul conferinţei.

Clericul ieşean a făcut o radiografie a societății de azi care promovează și susține un anumit tip de comportament în care „divertismentul a ajuns la cote inegalabile raportat la istoria omenirii”, dar în mod paradoxal „există tot mai mulți oameni anxioși și suferinzi”.

Există alternativă la această situaţie, întrucât „pentru cel însetat de sens, credința este hrana autentică”, le-a menţionat profesorul clericilor participanţi.

Diac. Sorin Mihalache este licenţiat în matematică şi teologie, absolvent al cursurilor de master în psihologie, filosofie, teologie şi fizică teoretică, precum şi doctor în filozofie.

Foto Credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente