A doua zi de Paști la Patriarhie

Creștinii ortodocși se află astăzi, 6 mai 2013, în a doua Zi de Paști. La Catedrala Patriarhală, Preacuviosul Părinte Timotei Aioanei, Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale și Exarhul cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor a oficiat, în această zi, slujba Sfintei Liturghii, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, slujitori ai Catedralei.

În cadrul Sfintei Liturghii s-a dat citire Pastoralei de Sfintele Paști a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, intitulată: Învierea lui Hristos – Slava Sfintei Cruci – Pastorală de Sfintele Paști 2013 .

În a doua zi a Sărbătorii Învierii Domnului au fost prezenți la sfânta slujbă numeroși credincioși, foarte mulți împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Mântuitorului.

Învierea lui Hristos este cel mai important moment petrecut în istoria umanității. Ea este biruința vieții asupra morții și cea mai mare bucurie pe care a primit-o omul ca dar de la Dumnezeu după căderea protopărinților noștri Adam și Eva. Realitatea Învierii este afirmată de îngerul care vestește femeilor mironosițe venite la mormânt că Mântuitorul nostru Iisus Hristos a înviat. Îngerul, după cum ne relatează Sfântul Evanghelist Matei în capitolul XXVIII, 2-4, a coborât din cer, arătând mormântul gol și mărturisind femeilor mironosițe: „Nu vă temeți, că știu că pe Iisus cel Răstignit Îl căutați. Nu este aici; căci S-a sculat precum a zis; veniți de vedeți locul unde a zăcut. (Matei XXVIII, 5).

Comentarii Facebook


Știri recente