A doua zi de Paşti în Municipiul Călăraşi

A doua zi de Paşti, luni, 2 mai 2016, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din municipiul Călăraşi. Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sfânta Mare Muceniță Anastasia” din municipiu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Din soborul slujitor au făcut parte: părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu, Cristian Ștefan Munteanu și Marius – Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Ramon Eugen Ilie, preoţi şi diaconi.

În a doua zi a praznicului Învierii Domnului, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe preacucernicul părinte diacon Emilian Bogdan Gugu pe seama parohiei Radu Negru, din Protopopiatul Călărași.
În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre darurile pe care le-am primit la Învierea Mântuitorului, despre calitatea noastră de fii ai lui Dumnezeu, despre mărturisirea de credinţă pe care o facem prin salutul „Hristos a Înviat!”.

Preasfinția Sa a oferit Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor doamnei Tudora Nicolae pentru implicarea jetfelnică în cadrul comunității parohiale.

La sfârșitul slujbei toți credincioșii au fost binecuvântați și au primit Pastorala Preasfinției Sale la Praznicul Învierii Domnului.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop, împreună cu soborul de slujitori s-au deplasat la parohia „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Călărași pentru a sfinții o troiță ridicată în curtea bisericii de către Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” filiala Călărași, prin donația domnului Col (r) ec. Nicolae Dragu, spre pomenirea veșnică a eroilor noștri.

Comentarii Facebook


Știri recente