A doua Parohie Ortodoxă Românească pentru românii din Queensland, Australia

A avut loc sâmbătă, 27 noiembrie, Adunarea Generala pentru înființarea unei noi parohii ortodoxe românești pentru romanii din zona Brisbane – Gold Coast, statul Queensland, Australia.

După rugăciunea de deschidere și cuvântul introductiv, s-au analizat necesitățile înființării noii parohii, condițiile de funcționare și posibilitățile credincioșilor, informează roeanz.com.au.

Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande a prezidat Adunarea de constituire a noii parohii cu hramul ‘Sfântul Dimitrie cel Nou și Sfântul Apostol Filip’; după ce a făcut referire la Statutul de organizare și funcționare al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande sub care va funcționa noua parohie românească, a dat citire atribuțiilor Consiliului Parohial și s-a trecut la alegerea unui Consiliu Parohial provizoriu care sub îndrumarea chiriarhului va face pregătirea pentru deschiderea oficiala a parohiei. S-a hotărât ca prima Liturghie sa se oficieze la sărbătoarea Nașterii Domnului – 25 si 26 decembrie a.c.

După încheierea ședinței, a fost oficiat Parastasul pentru românii trecuți la Domnul în această zonă.

Comentarii Facebook


Știri recente