A doua întâlnire a membrilor Asociației Tinerilor Ortodocși din Episcopia Caransebeșului a avut loc la Oravița

Tinerețea este timpul întrebărilor și al căutărilor de tot felul, al bucuriei, dar și al asumării responsabilităților specifice vârstei. Uniți de credința în Hristos, tinerii Asociației „Grupul 44” s-au dovedit a fi responsabili şi dornici de a continua idealul conturat în prima lor întrunire, a precizat Antonia Mărilă.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a avut loc marți, 02 august 2016, cea de-a doua întâlnire a acestora, găzduiţi de preoţii parohi ai Oraviţei care au întâmpinat tinerii cu ospitalitate şi dragoste.

Întâlnirea a debutat cu o slujbă de mulţumire săvârșită în biserica Parohiei „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” de către părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al episcopiei Caransebeșului, alături de preoții Gelu Moldovan și Marinel Bobescu din Oravița. Mai apoi, Consiliul Director, dimpreună cu toţi membrii s-au întrunit în sala de festivități a Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, unde au stabilit obiectivele şi activităţile concrete ce vor fi desfăşurate în perioada imediat următoare, atât pe plan social şi filantropic, cât şi pe plan cultural şi educaţional.

Anita Radics, preşedinta asociaţiei, a afirmat în urma întâlnirii: Ca de fiecare dată, întâlnirile tinerei noastre asociaţii au puterea de a ne umple inimile de curaj, optimism, încredere, folos şi mulţumire sufletească. Nădăjduim ca peste puţin timp să culegem roade binecuvântate ale acestei osteneli întâlnită o dată cu primii paşi făcuţi împreună în cadrul acestei organizaţii şi să dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate câte am reuşit, pentru noua familie întemeiată, ale cărei baze le zidim împreună, în timp.

George Hînda, vicepreşedintele asociaţiei, a mărturisit de asemenea: Mi-a făcut plăcere să particip la această întâlnire a asociaţiei care a avut loc, de data aceasta, la Oraviţa, locul în care am fost primiţi cu mult entuziasm. Dumnezeu a rânduit ca în această zi să ne întâlnim, să programăm următoarele activităţi şi, nu în ultimul rând, să îi cunoaştem pe tinerii locului.

Întâlnirea s-a încheiat din nou în duh de rugăciune, tinerii concluzionând cele discutate şi stabilind locul şi data următoarei revederi. Rostul şi rodul implicării tinerilor se vor vedea în comportamentul şi activităţile acestora. Încredinţându-I lui Hristos tinereţea noastră, vom primi răsplată înmiit. Hristos a fost, este şi va fi în mijlocul nostru!

Comentarii Facebook


Știri recente