A doua ediție a Olimpiadei de Religie în Arhiepiscopia Ortodoxă Română a celor două Americi

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a celor două Americi organizează, luna aceasta, cea de-a doua ediție a Olimpiadei de religie. La competiția cu tema „Maica Domnului și tinerii în Biserică”, pot participa copii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, chiar dacă nu sunt înscriși în programul Școlilor parohiale. Etapa locală, pe parohie, va avea loc pe 20 martie.

„Olimpiada este o competiție ce are scopul de a testa cunoștințele copiilor noștri, de a-i îndemna să învețe cât mai mult, cât mai serios, pentru că la orice olimpiadă sunt premii. Olimpiada va avea o fază la nivel de parohie. Deci, în fiecare parohie copii vor fi chemați la olimpiadă; sunt două grupe de vârstă 8-13 ani și 14-18 ani și vor avea subiecte din acea programă pe care au parcurs-o”, după cum a declarat pentru TRINITAS TV Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul ortodox român al celor două Americi.

Etapa pe centru mitropolitan va avea loc în cea de-a V-a duminică a Postului Mare, iar câștigătorii locului I la faza mitropolitană vor merge gratuit în tabăra anuală a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi.

„Cei care se vor clasa pe primele trei locuri la faza parohială vor merge la faza pe Centru Mitropolitan. Sunt mai multe centre mitropolitane în orașele mari din Statele unite și Canada unde se vor grupa parohiile, și acolo vor avea din nou un test de religie. Cei care vor câștiga locul I la faza mitropolitană vor merge gratuit la tabăra anuală a Arhiepiscopiei pe care o vom organiza în vară, în a doua parte a lunii august într-o tabără creștină ortodoxă a Arhiepiscopiei Ucrainene”, a mai spus Înaltpreasfinția Sa.

Tematica pentru olimpiadă, atât la etapa pe parohie cât și la cea mitropolitană, este constituită din programa analitică pentru școlile parohiale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi pentru anul școlar 2010 – 2011, septembrie – februarie inclusiv.

Comentarii Facebook


Știri recente