A doua campanie „Copilul tău vede bine la tablă?” demarată de Policlinica Providența

Având în vedere rezultatele obținute anul trecut în urma campaniei „Copilul tău vede bine la tablă?”, Policlinica Providența a decis reluarea ei în acest an, acum înaintea începerii anului școlar 2015 – 2016.

Astfel, Policlinica Providenţa desfăşoară în perioada 24 august – 30 septembrie 2015 a doua campanie de screening oftalmologic „Copilul tău vede bine la tablă?” dedicată copiilor cu vârste între 5 şi 18 ani, ce are rolul de a identifica din timp afecţiunile oculare şi de a le trata cât mai devreme posibil, potrivit mmb.ro.

Sunt cazuri în care copilul este catalogat slab la învăţătură, se spune că nu face faţă la şcoală, când, de fapt, copilul nu vede bine, iar acest lucru îi îngreunează procesul de asimilare a informaţiilor. Sunt copii care ajung foarte târziu la un medic oftalmolog, abia atunci când se plâng că vederea este scăzută, nedepistându-se la timp că doar un ochi este mai slab, şi atunci tratamentul tardiv este mult mai dificil. De aceea, este foarte important ca fiecare părinte să îi ofere copilului şansa de a fi consultat oftalmologic inclusiv atunci când nu există semnele unei afecţiuni, pentru a primi ajutor la timp ”, a declarat dr. Daniela Cionca, medic oftalmolog în cadrul Policlinicii Providenţa.

Aşadar, în perioada 24 august – 30 septembrie 2015, Policlinica Providenţa va oferi pachete oftalmologice gratuite pentru copii.

Pachetele vor include:

  • Acuitate vizuală (măsurători);
  • Cicloplegie (picături);
  • Cover – uncover şi Hirschberg (teste pentru depistarea strabismului);
  • Plan de tratament, dacă este cazul, pentru strabism şi ambliopie anizometropică (nedezvoltarea vederii la un ochi din cauza diferenţei de dioptrii);
  • Examen fund de ochi (pentru ambii ochi).

Pentru programări şi informaţii vă rugăm să sunaţi la numerele de telefon 0232.215.940/ 0729.292.897 sau să veniţi la Policlinica Providenţa din Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 10, Bl. B1, Parter (lângă Catedrala Mitropolitană din Iași).

Comentarii Facebook


Știri recente