A avut loc ședința constitutivă a Consiliului Comunității Ortodoxe Române „La Sfânta Înviere” din Viena, Austria de Jos şi Burgenland

La Parohia „Sfântul Antonie” din Viena s-a întrunit duminică, în ședință constitutivă, Consiliul Comunității Ortodoxe Române „La Sfânta Înviere” din Viena, Austria de Jos şi Burgenland.

După Adunarea Generală din noiembrie 2021, când a fost votat noul statut, aceasta este prima întâlnire a Consiliului ca organ executiv al Comunității. Din Consiliu fac parte preoții parohi și câte doi consilieri laici de la fiecare parohie.

Comunitatea este în cele trei landuri austriece persoana juridică (cu statut de corporație de drept public) care reprezintă în fața autorităților parohiile ortodoxe românești subordonate canonic Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

Din această instituție, fac parte 10 parohii. În toată Austria există 25 de parohii ortodoxe române organizate teritorial în patru Comunități ale Românilor Ortodocși.

La ședință au luat parte mai mulţi clerici, printre care Pr. Nicolae Dura (vicar  al Arhiepiscopiei pentru Austria; Parohia „Sfântul Andrei”– Viena), Pr. Ioan Moga (președinte al Comunității; Parohia „Sf. Antonie” – Viena).

După depunerea jurământului de către membrii mireni ai Consiliului, s-au discutat teme de ordin financiar-economic, administrativ-bisericesc și misionar.

Una dintre deciziile adoptate a fost aceea de a crea un fond misionar comun prin care să fie ajutate parohiile care vor fi întemeiate în viitor pe teritoriul administrat de Comunitate.

Foto credit: Mitropolia Germaniei

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente