A apărut o nouă carte despre Părintele Stăniloae

Volumul „Părintele Dumitru Stăniloae, un urmaș vrednic al patristicii clasice”, scris de Prof. Univ. Dr. Gheorghe F. Anghelescu, a fost tradus recent în trei limbi de circulație internațională: spaniolă, italiană și portugheză. Ediția multilingvă a fost lansată astăzi, 3 decembrie 2013, la Biblioteca Județeană ASTRA din Sibiu. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, informează TRINITAS TV.

„Deși este un teolog universal totuși el este și al nostru în egală măsură. Dacă intrăm în arhiva facultății noastre de teologie îl vom întâlni în perioada de început a lucrărilor sale teologice. Am văzut și am păstrat la facultatea noastră teza lui de licență pentru că aici și-a dat licența. Am găsit toate cărțile pe care le avem puse în rânduială, dar mai ales este consemnat a fi unul dintre cei mai tineri rectori ai Institutului Teologic Universitar din Sibiu”, a spus ÎPS Părinte Laurențiu.

Bio-bibliografia Părintelui Dumitru Stăniloae se dorește a fi un instrument de lucru pentru tinerii teologi atât în bibliotecile din țară, cât și în cele din străinătate.

O parte dintre volume au fost donate Bibliotecii ASTRA, precum și Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

În cadrul evenimentului desfășurat la Biblioteca județeană a fost lansată și Revista „Patmos” a Centrului de Cercetări științifice Interdisciplinare „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște.

Comentarii Facebook


Știri recente