A aparţine Bisericii înseamnă a-L cunoaşte pe Dumnezeu – Mitropolitul Teofan la resfințirea bisericii din Humuleștii Noi

Mitropolitul Teofan a evidențiat în predica duminicală legătura dintre cunoașterea lui Dumnezeu și statutul de membru al comunității eclesiale.

„A aparţine Bisericii înseamnă a-L cunoaşte pe Dumnezeu, pe Fiul Său, pe Dumnezeu Duhul Sfânt“, a spus ierarhul credincioșilor din Humuleștii Noi cu prilejul resfințirii lăcașului de cult.

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan și-a argumentat cuvântul pe versetul scripturistic: Şi aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis (In. 17,3)

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a explicat credincioșilor deosebirea dintre sensurile cuvântului biserică. El a precizat că definește atât lăcașul de cult, cât și „toată creștinătatea ortodoxă adunată în fața sfântului altar”.

Înaltpreasfinția Sa a evidențiat că noi dobândim calitatea de membru al Bisericii prin Taina Sfântului Botez. „Odată ce am fost botezaţi în Biserică, noi facem parte din Biserică“, a remarcat ierarhul.

Tot în cadrul predicii de la biserica din Humuleștii Noi, Părintele Mitropolit le-a vorbit credincioşilor despre ce înseamnă participarea la viaţa Bisericii:

„Această participare a noastră la viaţa Bisericii, apartenenţa noastră la ea, se arată în mai multe feluri: a înţelege ce este Biserica, cine este Dumnezeu şi care sunt tainele credinţei pe care noi trebuie să le cunoaştem.”

Slujba de resfințire

Anterior Sfintei Liturghii, Mitorpolitul Teofan al Moldovei a oficiat slujba de resfinţire a Bisericii „Sfinţii Voievozi“, unde au participat numeroși credincioși, autorităţi locale şi judeţene.

În semn de apreciere pentru activitatea desfășurată în cadrul comunității parohiale, părintele Vasile Porumbescu a fost hirotesit iconom stavrofor.

Totodată, ierarhul a acordat distincţii de vrednicie ctitorilor şi credincioşilor care au contribuit la lucrările de renovare ale bisericii.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente