A 8-a ediție a Școlii de vară în Parohia Limba

Duminică, 6 iulie 2014, în cadrul Centrului cultural-catehetic „Sfântul Ierarh Ciprian” de pe lângă Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Limba, județul Alba, a avut loc deschiderea oficială a Școlii de vară. Această manifestare catehetică, prin purtarea de grijă a Părintelui Marius Piștănilă, Parohul enoriei și, totodată, Inspector financiar în cadrul Centrului eparhial Alba Iulia, a ajuns anul acesta la a 8-a ediție.

Evenimentul a avut loc în paraclisul special amenajat în cadrul Centrului, unde, începând cu orele 18,00, s-a rostit o rugăciune de binecuvântare a participanților la cursuri, pe urmă s-a ținut un cuvânt de învățătură adresat tinerilor, urmat de prezentarea de către Părintele Marius a programului, a atelierelor de lucru și a coordonatorilor. Din desfășurarea acestora amintim: „Cercul micilor iconari”, condus de către Dșoara Piștănilă Ana-Maria, „Cateheză și muzică bisericească”, cerc condus de către Dșoara Cernău Ioana, „Inițiere în tainele șahului”, cerc condus de către Dnul Missios Ianis, „Să cunoaștem natura”, coordonator Dna Prof. Bucur Monica, și „Viitorii matematicieni”, coordonator Dna Prof. Comșa Maria.

Atelierele se desfășoară în fiecare zi a săptămânii, între orele 11.00-13.00, în perioada 6 iulie – 15 septembrie 2014. De obicei, la cursurile de vară inițiate în cadrul Centrului participă în medie 40 de elevi zilnic. Ediția de anul acesta vine în plus față de cele anterioare, cu un fapt cu totul minunat, și anume, deja elevii participanți la edițiile de început ale Școlii de vară, au ajuns, prin experiența acumulată și pricepere, coordonatori ai cercurilor de lucru din etapa actuală.

Comentarii Facebook


Știri recente