Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor

În București, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștină (18-25 ianuarie 2014) a debutat sâmbătă, 18 ianuarie 2014, de la orele 17.00, la Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif din strada General Berthelot 19. Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Meditația primei seri i-a aparținut reprezentantului Bisericii Anglicane: „Iisus nu s-a adresat doar Apostolilor Săi din acea vreme, ci se adresează astăzi, direct, nouă. Ne spune nouă celor ce adunați aici astăzi: Oricine face voia Tatălui Meu din Ceruri este mama Mea, sora Mea și fratele Meu. Permiteți-mi să vă pun o întrebare îndrăzneață: Chiar credem acest lucru sau nu? Este Hristos împărțit? După cum predică Sf. Apostol Pavel Bisericii din Corint vă chem pe voi fraților în numele Domnului nostru Iisus ca toți să vă înțelegeți unul cu celălalt astfel încât să nu fie despărțire între voi și astfel încât să fiți uniți în desăvârșire, în minte și în unire”, a spus Rev. Jan Jensen potrivit TRINITAS TV.

Gazda serii a fost Mitropolitul Romano Catolic de București, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan Robu.

După cum aflăm de la Radio TRINITAS, la finalul slujbei ce a marcat debutul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, Arhiepiscopul și Mitropolitul Romano-Catolic de București, Ioan Robu, și-a exprimat convingerea că numai rugăciunea și puterea lui Dumnezeu pot reface unitatea Bisericii creștine: „Noi toți credem că puterea lui Dumnezeu poate să înfăptuiască ceea ce noi nu îndrăznim să ne închipuim. Noi credem că suntem pe drumul cel bun atunci când ne adunăm să fim împreună în aceste zile ca să visăm, să implorăm darul unității. Această rugăciune se va înălța către cer din lăcașurile noastre de rugăciune din tată țara și din toată lumea implorând același dar de la Dumnezeu. Noi nu obosim să așteptăm acest dar al unității, de aceea ne rugăm, de aceea Îl implorăm cu mare încredere și așteptăm împlinirea acestor rugăciuni după cuvintele lui Iisus ca toți să fie una”.

La slujba de la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Iosif” au fost prezenți reprezentanții cultelor creștine recunoscute din Capitală.

Săptămâna de Rugăciune se va încheia, pe 25 ianuarie, la Catedrala Patriarhală.

În a treia săptămână a lunii ianuarie a fiecărui an (18 – 25 ianuarie), Bisericile creștine din întreaga lume organizează seri de rugăciune pentru unitatea creștină. Tema Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștină din anul 2014 este Oare s-a împărțit Hristos? inspirată din textul scripturistic de la I Corinteni 1, 1-17.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente