Atelier regional în cadrul Proiectului Forte

Reprezentanții Sectoarelor economico-financiare din Patriarhia Română participă zilele acestea, în Capitală, la atelierul regional „Sustenabilitate și management financiar sustenabil”, organizat în cadrul Proiectului „FORTE – formare trainică pentru parteneriat social”. Lucrările se desfășoară la Centrul pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae”.

„Scopul acestei întâlniri este de a aduce împreună pe părinții consilieri economico-financiari și contabili șefi de la eparhii pentru a identifica împreună care sunt cele mai bune modalități și care sunt cele mai bune practici pentru cooperarea dintre sectoarele economico-financiare și sectoarele social-filantropice atât în ceea ce privește buna administrare a resurselor cât și în ce privește atragerea de noi fonduri. Pe de altă parte, un alt obiectiv deosebit de important este facilitarea comunicării între sectoare și specialiștii acestor sectoare de la eparhiile din cuprinsul aceleiași mitropolii întrucât se știe că astăzi suntem chemați să dăm răspunsuri multiple la probleme diverse și este bine ca răspunsurile să fie unitare și astfel încât noi să avem nu doar o prezență bună și în același timp să avem o prezență folositoare”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. Dorel – Nicolae Moțoc, managerul Proiectului FORTE.

Astfel de ateliere regionale vor mai fi organizate în perioada următoare și cu reprezentanții altor sectoare ale Eparhiilor din Patriarhia Română.

În cadrul întâlnirii vor fi prezentate, printre altele, hotărâri ale Sfântului Sinod cu referire la disciplina financiar-contabilă, regulamentul de funcționare al sectorului economic, dar și procedura de elaborare a bugetului de venituri și cheltuieli.

Comentarii Facebook


Știri recente