Procesiune la Alba Iulia

În perioada 15-16 martie 2013 la Alba Iulia va fi adusă în procesiune icoana Maicii Domnului <i>Pantánassa – Împărăteasa tuturor</i> de la Mănăstirea Vatopedi din Sfântul Munte Athos (Grecia). Este o icoană pictată pe lemn, copie a icoanei făcătoare de minuni Pantánassa, vindecătoarea de cancer, de la această mănăstire. Această icoană va fi donată bisericii parohiei din cartierul Orizont, Alba Iulia.

Icoana va sosi la Alba Iulia vineri, 15 martie 2013, ora 14:00, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, prilej cu care se va organiza cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, o procesiune specială. Ea va rămâne la Catedrală, spre închinare, până a doua zi, după care se va face o procesiune la două biserici din Alba Iulia și la Secția de Oncologie de la Spitalul Județean Alba, după care icoana va fi așezată la Biserica „Sfinți Împărați Constantin și Elena și Sfântul Grigorie Palama” din Alba Iulia, cartierul Orizont.

La orgine, această icoană făcătoare de minuni a Născătoarei de Dumnezeu este o icoană pe lemn, portabilă, zugrăvită în secolul al XVII-lea, adusă de către obștea părintelui Gheronda Iosif Vatopedinul de la Nea Skiti, obște care s-a închinoviat la Vatopedi, mănăstire care a devenit astfel din nou de obște în 1990. Icoana are de la Dumnezeu harul deosebit de a vindeca înfricoșătoarea boală a cancerului.

Potrivit reintregirea.ro programul procesiunii cu Icoana Maicii Domnului PANTÃNASSA (ÎMPĂRĂTEASA TUTUROR) este următorul:

<b>Vineri, 15 martie 2013</b>

14.00 – Primirea icoanei la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia de către soborul catedralei și procesiune în jurul catedralei

14.20 – Cuvânt de întâmpinare în Catedrala Reîntregirii rostit de către Înaltpreasfințitul Părinte IRINEU, Arhiepiscop al Alba Iuliei

14.30 – Paraclisul Maicii Domnului PANTÃNASSA – Grupul Psaltic „Lumină Lină”

15.30 – Psaltirea Maicii Domnului, citită la strană de elevi și studenți teologi

18.00 – Pavecernița mică și Acatistul Bunei Vestiri

19.30 – Psaltirea Maicii Domnului, citită la strană de elevi și studenți teologi

<b>Sâmbătă, 16 martie 2013</b>

08.00 – Dumnezeiasca Liturghie a Sf. Ioan Gură de Aur în Catedrala Reîntregirii

10.00 – Întâmpinarea icoanei și procesiune la Biserica Memorială Mihai Viteazul din Alba Iulia

10.30 – Paraclisul Maicii Domnului PANTÃNASSA – strana bisericii

12.00 – Procesiune cu icoana în Secția de Oncologie a Spitalului Județean Alba

13.30 – Primirea icoanei în Biserica Sfântul Nicolae din Micești

15.00 – Procesiune cu icoana Maicii Domnului PANTÃNASSA în cartierul Orizont

16.00 – Primirea icoanei în Biserica „Sfinți Împărați Constantin și Elena și Sfântul Grigorie Palama”

16.30 – Paraclisul Maicii Domnului PANTÃNASSA și Vecernia cu litie – Grupul Psaltic „Lumină Lină”

Comentarii Facebook


Știri recente