Monedă aniversară dedicată Mănăstirii Antim

Banca Națională a României (BNR) pune în circulație, în scop numismatic, începând de astăzi, o monedă din argint cu o valoare nominală de 10 lei, dedicată aniversării a 300 de ani de la începerea construcției Mănăstirii Antim din București.

„Aversul monedei prezintă detalii din arhitectura bisericii Mănăstirii Antim din București: un fragment din frontonul cu cruce și rozeta; stema României, valoarea nominală 10 LEI, anul de emisiune 2013 și inscripția în arc de cerc ROMANIA. Reversul monedei redă imaginea bisericii Mănăstirii Antim din București, portretul ctitorului Antim Ivireanul, anul începerii construcției 1713 și inscripțiile în arc de cerc MANASTIREA ANTIM, BUCURESTI și SFANTUL IERARH ANTIM IVIREANUL”, se arată într-un comunicat al BNR, după cum , informează Ziarul Lumina.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede. Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 370 lei/buc. Punerea în circulație, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Comentarii Facebook


Știri recente