Mitropolitul Petru, de Ziua Familiei: Oricât de mică și modestă ar fi, casa trebuie să fie cel mai prețios loc pe pământ

Mitropolitul Petru al Basarabiei a transmis miercuri un mesaj de Ziua Internațională a Familiei în care subliniat că „oricât de mică și modestă ar fi, casa trebuie să fie cel mai prețios loc pe pământ pentru un membru iubitor al familiei”.

„Ea trebuie să fie plină de dragoste, pace și bună înțelegere, astfel încât, oriunde ar merge omul și oricâți ani ar trece, inima sa să rămână legată de acest loc. În toate încercările și necazurile, casa rămâne refugiul sufletului”, a continuat ierarhul.

În societatea actuală, plin de încercări și provocări, „familia creștină trebuie să rămână un bastion al credinței și al nădejdii pentru viața de veci. Printre marile provocări contemporane se numără secularizarea, relativismul moral și atacurile asupra valorilor tradiționale”.

„Este esențial să ne întărim prin rugăciune comună, să ne adâncim cugetele în lectura Sfintelor Scripturi, să cerem povățuire de la duhovnicul familiei și să ne străduim să trăim conform învățăturilor Sfinților Părinți”, a subliniat Mitropolitul Basarabiei.

Înaltpreasfințitul Părinte Petru a amintit că „scopul final al vieții noastre este mântuirea, iar familia este locul cel mai temeinic unde putem începem această călătorie spre Împărăția Cerurilor.

„Să ne străduim să ne creștem copiii în frica de Dumnezeu, să ne iubim și să ne sprijinim unii pe alții, pentru ca astfel să ne putem bucura de binecuvântările vieții veșnice”.

„Vă îndemnăm să întăriți legăturile de iubire și comuniune din familiile voastre, să vă rugați împreună și să cereți ajutorul Domnului în toate greutățile. Trăiți frumos, trăiți în pace și în dragoste. În orice împrejurare, rugați-vă și căutați să faceți voia lui Dumnezeu. Numai așa veți găsi liniștea și bucuria adevărată a acestei vieți”, a îndemnat ierarhul în finalul mesajului.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene


Știri recente