Continuă lucrările de pictură la catedrala ortodoxă română din Madrid

La Catedrala Episcopală a românilor ortodocși din Madrid continuă lucrările de pictură, care sunt realizate cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Pictura este realizată în tehnica tradițională de pictură murală cunoscută sub numele de al fresco, deoarece implică aplicarea de pigmenți pe o tencuială umedă. Suprafața pictată va avea peste 300 de metri pătrați.

Prin alegerea stilului bizantin de pictură, se transmite un sentiment de continuitate și conexiune cu rădăcinile istorice ale creștinismului, transmit reprezentanții eparhiei.

Pentru comunitatea românească, stilul în care este pictată Catedrala din Madrid este o modalitate de a transmite identitatea culturală și națională.

Scopul proiectului este întărirea conștiinței de neam, dar și a apartenenței în context european, prin cultivarea interesului și a atașamentului față de tradițiile poporului român.

Partenerii proiectului sunt Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei, Asociația Nepsis España, Asociația Speranță și Filantropie, Asociația Centrul de Copii și Tineret Sfântul Sebastian, Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române.

Hramul Catedralei Ortodoxe Române din Madrid este „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…