Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a lansat o nouă sesiune de finanțare nerambursabilă

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a lansat miercuri sesiunea de finanțare nerambursabilă pentru anul 2024. Românii din jurul granițelor și din diaspora pot primit bani pentru a realiza proiecte culturale și religioase prin care să-și consolideze identitatea românească și legătura lor cu România.

„Continuăm munca din ultimii doi ani, de a susține românii din afara granițelor, prin deschiderea unei noi sesiuni de finanțări nerambursabile. Am un angajament ferm de solidaritate, dialog și sprijin față de toți românii, menit să întărească legăturile dintre cei plecați departe de țară și cei din patria mamă”, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu într-un comunicat publicat pe site-ul instituției.

„Proiectele DRP rămân direcționate către conservarea și protejarea identității românești, peste tot unde cetățenii noștri au ales să trăiască. Vă invit să accesați noul ghid destinat solicitanților de sprijin financiar și să vă implicați cât mai mult în susținerea românilor de pretutindeni!”

Ghidul cuprinde șase programe de finanțare: Educație, Cultură, Societatea civilă, Mass-media, Spiritualitate și tradiție, respectiv Comunitate.

Pot aplica asociații, fundații, unități de cult, organizații non-guvernamentale ale românilor de pretutindeni, persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice de drept public sau privat – atât din România, cât și din străinătate.

Un solicitant poate depune cel mult două proiecte, cu condiția ca acestea să se încadreze în programe diferite.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 31 martie 2024 (inclusiv), ora 23:59, ora României în format PDF, la adresa de e-mail [email protected].

Pentru a facilita procesul de constituire a dosarului, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pune la dispoziția celor interesați Ghidul de finanțare nerambursabilă 2024, alături de documentele de interes, în format editabil. Află mai multe informații de aici.

Foto credit: Facebook / Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (ceremonia de închidere a seriei de tabere ARC pentru copiii români de pretutindeni)

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente