Românii ortodocși din Italia au achiziționat 20 de noi imobile pentru slujire și activități sociale în 2023

Parohiile românești din Episcopia Italiei au achiziționat de 20 imobile destinate slujirii, catehezelor și activităților sociale, conform Raportului de activitate al Eparhiei pentru anul 2023.

Pentru a răspunde necesității liturgice a comunităților de români, au fost înființate 3 parohii noi, iar 8 preoți și 21 de diaconi au fost hirotoniți. Eparhia Italiei a achiziționat și un teren pe care va fi construită o nouă biserică.

Departamentul pentru românii de pretutindeni a sprijinit anul trecut 58 de parohii românești din peninsulă pentru achiziționarea de spații destinate slujirii.

Raportul de activitate al Episcopiei Italiei a fost prezentat joi în cadrul Adunării Eparhiale desfășurate la la Centro Mariapoli din localitatea Castel Gandolfo, în vecinătatea Romei. Ședința a fost prezidată de Episcopul Siluan al Italiei.

La întâlnire au participat Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania al Episcopiei Italiei, Secretarul de Stat pentru culte, Ciprian-Vasile Olinici, Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, Arhidiaconul Adrian Sorin Mihalache și alți peste 1.100 de clerici și mireni.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente