PS Teofil, în Ibiza: Tot ce avem este darul lui Dumnezeu

Tot ce avem este darul lui Dumnezeu, a spus duminică Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei în Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Ibiza.

În predica rostită în cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a subliniat trei înțelesuri duhovnicești din Pilda talanților, textul evanghelic al zilei:

„Mai întâi, faptul că tot ce avem este darul lui Dumnezeu, noi înșine fiind lucrul mâinilor Lui. Important este să recunoaștem acest dar și să fim recunoscători”.

„Al doilea lucru este diversitatea. Dumnezeu, în mod intenționat ne dă darurile diferit, cunoscând măsura și puterea fiecăruia. El ni le dă diferit, nu pentru a crea prăpăstii între noi, ci pentru a spori dragostea și comuniunea între noi, prin împărtășirea darurilor pe care le-am primit fiecare de la El”.

„Iar al treilea lucru pe care aș dori să-l remarcăm, este faptul că mântuirea înseamnă conlucrare. Noi primim în dar harul dumnezeiesc, dar acest har trebuie pus în lucrare prin toată fapta cea bună, a explicat Preasfinția Sa în predica rostită”.


Biserica românească „Sfinții Trei Ierarhi” din Ibiza este situată chiar în cetatea istorică a orașului, în centrul vechi. Sfântul lăcaș este închiriat de la Biserica Romano-Catolică.

Citește și Parohul din Ibiza spune cum arată pastorația în vacanță: Românii din insulă muncesc mult, dar biserica se umple cu turiști

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente