#ȘcoalaDeDuminicăLaBasilica: Ioana Revnic, recunoscătoare pentru „călătoria” de un an alături de sfinți

Într-o postare pe blogul propriu, scriitoarea Ioana Revnic, autoarea rubricii #ȘcoalaDeDuminicăLaBasilica, publicată exclusiv pe pagina noastră de Facebook, își exprimă recunoștința pentru „călătoria” ei alături de sfinți, care a împlinit recent un an.

„Nu mi-am planificat vreodată să scriu despre sfinți, dar cred că, astfel, îmi înmulțesc talanții pe care i-am primit și sunt recunoscătoare că e așa”, scrie Ioana Revnic.

„În plus, fac un lucru care îmi folosește mie – în primul rând; poate că le e util și altora. Le mulțumesc celor care mă încurajează să continui, celor care mă sfătuiesc și mă ajută.”

„Îi mulțumesc Părintelui Ierodiacon Nicolae Iftimiu, directorul Agenției de Știri Basilica, pentru încredere, pentru idei și pentru disponibilitatea de a dialoga – mereu constructiv! Și vouă, cititorilor vă mulțumesc. Călătoria în viețile sfinților (sper că) nu se oprește aici!” transmite autoarea.

Rubrica noastră de pe Facebook și colaborarea cu scriitoarea Ioana Revnic a început în 2022 cu cateheze săptămânale despre evangheliile duminicale, explicate interactiv pe înțelesul copiilor. Apoi, în 2023, rubrica a fost dedicată vieții și exemplului sfinților.

  • Cel mai lung text de anul trecut a fost primul din noua serie, dedicat Sfinților Trei Ierarhi, la care Ioana Revnic a lucrat o săptămână.
  • Textul cu cele mai multe interacțiuni în social media a fost cel dedicat Icoanei Maicii Domnului Paramythia.

„Fiecare călătorie în viețile sfinților a fost, pentru mine, o experiență care mi-a adus un plus de cunoaștere; mult echilibru și bucuria (sau nevoia?) de a împărtăși”, scrie Ioana Revnic.

  • Urmează al 50-lea text despre sfinți din noua serie, dedicat Sfintei Agata. Urmăriți rubrica pe pagina noastră de Facebook și discutați textele cu copiii sau elevii!

Foto credit: Ilustrație de Astrid Mihaela Mușat pentru cartea „Călătorie cu trei sfinți români”, Ed. Basilica, 2021

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente