PS Varlaam Ploieșteanul a oferit un veșmânt al Sf. Dimitrie cel Nou unei comunități românești din Italia

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat duminică slujba Sfintei Liturghii la Parohia „Sfântul Dimitrie cel Nou” din Borghesiana – Roma, Italia. Ierarhul a oferit în dar comunității ortodoxe românești un veșmânt al Sf. Dimitrie cel Nou.

La slujbă a participat și Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic al Catedralei Patriarhale din București.

În continuare, Preasfinția Sa a oferit Parohiei „Sfântul Dimitrie cel Nou” un veșmânt al Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, ale cărui moaște se află în Catedrala Patriarhală.

Cu o zi înainte, PS Varlaam Ploieșteanul a susținut în biserica parohială din Borghesiana conferința cu tema „Unirea Principatelor Române – rolul Bisericii Ortodoxe Române”, evidențiind contribuția ierarhilor și a clerului Bisericii Ortodoxe Române, prin implicarea directă în acțiunile care au dus la înfăptuirea unirii.

La finalul sesiunii, arhid. Mihail Bucă, dirijorul grupului psaltic Tronos, alături de membrii săi, au susținut un concert de cântece religioase și patriotice.

Parohia „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou” 

A fost înființată la data de 1 ianuarie 2004, de către Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale.

În anul 2008, PS Siluan, Episcopul Italiei, îl numește ca preot paroh pe părintele Dumitru Simuț, iar din anul 2017 preot paroh a fost numit părintele Nicolae Strugaru.

Adresa bisericii este: Via Bolognetta, 60, Borghesiana (Roma), Italia.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente