Arhiepiscopul Alba Iuliei: Să ne desprindem de cei din jur și să privim direct spre Iisus Hristos!

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat duminică slujba Sfintei Liturghii în biserica Mănăstirii Dumbrava, din județul Alba.

Ierarhul a spus în predică „poate și noi am auzit multe despre Iisus din Nazaret, despre Hristos Domnul, Suveranul universului, Biruitorul etern al iadului și al morții, dar niciodată nu L-am văzut.

IPS Irineu a reflectat în predică la curiozitatea celor care au auzit multe despre Iisus din Nazaret, despre Hristos Domnul, Suveranul universului, Biruitorul etern al iadului și al morții, dar niciodată nu L-au văzut. Și noi, a spus Înaltpreasfinția Sa, „dacă nu L-am cunoscut încă, în mod cert, suntem neliniștiți, nesatisfăcuți și foarte zbuciumați”.

La finalul slujbei, diac. Constantin Rohan a fost hirotonit preot pentru parohia Zagăr din județul Mureș.

Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Dumbrava a fost înființată în anul 1996, fiind ridicată pe un teren donat de către localnicii satului.

Vechiul lăcaș de închinare a fost edificat în perioada 1996-2002, pictura bisericii prezentând numeroase elemente ale stilului bizantin. Ansamblul monahal a fost construit în formă de cetate, cu clopotniță la intrare. Piatra de temelie a noii biserici, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, a fost așezată la 26 octombrie 2009.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente

Programul slujirii ierarhilor de Izvorul Tămăduirii

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Efrem,…