Naşterea Domnului să fie cea care să trezească în noi dorinţa de a deveni raiurile lui Dumnezeu, îndeamnă PS Ignatie  

„Naşterea Domnului să fie cea care să trezească în noi dorinţa de a deveni raiurile lui Dumnezeu”, a îndemnat Episcopul Ignatie al Hușilor în pastorala de Crăciun.

Preasfinția Sa l-a citat pe Sfântul Calist Patriarhul care „ne spune că ‹raiul preafrumos sădit de Dumnezeu cu înţelepciune la răsărit de Eden este chip al omului dinăuntru›, în a cărui inimă se află ‹izvorul de apă vie a Duhului Sfânt›, ţâşnind, ‹în chip minunat ca dintr-un Eden› cele patru râuri ale ‹înţelepciunii, cumpătării, dreptăţii şi curajului›”.

Episcopul Hușilor a explicat că în mai  multe fresce și mozaicuri protopărinții noștri, Adam și Eva, au fost pictați drepți, ascultând porunca iubirii, ceea ce arată chemarea lor de a deveni dumnezei după har.

„Au primit vocaţia de a deveni după chipul lui Hristos, motiv pentru care Acesta este reprezentat ca Logosul întrupat deja prezent în ‹raiul adamic› (mozaicurile de la Monreale, Sicilia)”.

Preasfințitul Părinte Ignatie a încheiat scrisoarea pastorală astfel: „Fie-vă sărbătorile Crăciunului, Anului Nou şi ale Bobotezei ca raiul lui Dumnezeu, cu bucurie, cu lumină, cu bunătate şi cu sănătate, împlinindu-se cuvântul Părintelui Cleopa de la Sihăstria, care le spunea neîncetat celor care îl ascultau: ‹Mânca-v-ar raiul!›”.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente

Programul slujirii ierarhilor de Izvorul Tămăduirii

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Efrem,…