Ziua Națională a fost sărbătorită de românii din America Latină

Ziua Națională a României a fost sărbătorită în comunitățile românești din Quito – Ecuador, Barranquilla – Columbia și Caracas – Venezuela.

Festivitățile au început duminică, 26 noiembrie, în comunitatea românească din Quito cu Sfânta Liturghie urmată de o slujbă de Te Deum oficiată de pr. Daniel Ene, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul ortodox român al celor două Americi.

Evenimentele au continuat miercuri, 29 noiembrie, la parohia românească din Barranquilla cu o conferință dedicată Sfântului Ioan Valahul, ocrotitorul comunității, iar duminică, 3 decembrie, a fost oficiată și o slujbă de Te Deum cu ocazia Zilei Naționale.

De asemenea, Ziua Națională a fost sărbătorită și la biserica construită în stil maramureșean din Caracas, Venezuela, închinată Sfinților Constantin și Elena, prin Sfânta Liturghie urmată de o slujbă de Te Deum.

„S-a cântat imnul României, iar credincioșii de origine venezueleană au pregătit un tort, în culorile drapelului în cinstea tuturor românilor”, au transmis reprezentanții Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi / Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente