Brăila: Preoți și cântăreți bisericești au reîmpădurit fondul forestier al Așezământului socio-medical „Sf. Pantelimon”

Preoți și cântăreți bisericești din Brăila au plantat miercuri 600 de puieți în fondul forestier al Așezământului socio-medical „Sf. Pantelimon” din localitatea Lacu Sărat, Brăila, într-o acțiune de reîmpădurire. 

La acțiunea de reîmpădurire au participat Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos, peste 20 de preoți, cântăreți bisericești și mai mulți voluntari din parohiile brăilene. Au fost plantați puieți de frasin, stejar și cătină, achiziționați de eparhie.

Acțiunea a fost iniţiată de Arhiepiscopul Dunării de Jos pentru conştientizarea rolului important pe care îl au copacii şi ecosistemele forestiere în asigurarea unui trai bun, sustenabil şi pentru revenirea la normaliate prin refacerea patrimoniului verde care a suferit în ultima perioadă de timp în această zonă, se arată pe pagina de Facebook a Eparhiei.

Aşezământul socio-medical „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Brăila furnizează servicii balneo‑climaterice specializate persoanelor adulte şi bătrânilor cu pensii foarte mici care suferă de diferite afecţiuni, oferind şi servicii gratuite de hrană.

Biserica Ortodoxă Română sprijină constant acțiunile ecologice care au menirea de a readuce natura la o stare cât mai bună prin ecologizare, plantarea copacilor și prin îndemnarea credincioșilor la protejarea mediului înconjurător.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente