Italia: Parohia ortodoxă românească din Novara înființează un Centru educațional și cultural

Parohia „Sf. Ier. Nectarie Taumaturgul” din Novara, provincia Piemonte, a achiziționat recent un imobil care va deveni Centru educațional și cultural pentru comunitatea românească.

Cumpărarea spațiului a fost facută în urma aprobării finanțării nerambursabile de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni al Guvernului României.

Proiectul depus la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a fost aprobat în luna iunie a acestui an.

„Întreaga comunitate își exprimă, pe această cale, bucuria și mulțumirea față de sprijinul acordat românilor din diaspora, rugându-L pe Milostivul Dumnezeu, Cel Unul în Treime, să îi aibă în purtarea Sa de grijă pe toți binefăcătorii noștri”, a menționat pr. paroh Cristian Ștefan.

Parohia Novara a fost înființată în 2007, preot paroh fiind numit Părintele Traian Eugen Marola. În perioada ianuarie 2019 – octombrie 2020, funcția de preot paroh a fost ocupată de Părintele Vasile David, iar din octombrie 2020, parohia a fost încredințată Părintelui Cristian Ștefan.

Parohia își desfășoară activitatea în Biserica „Sacro Cuore” din Novara, situată pe Corso Trieste, numărul 105 și a fost achiziționată în 2022 intrând astfel în patrimoniul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente