Profesorul de muzică al Liceului Ortodox din Oradea este noul paroh al Bisericii Sf. Vineri din municipiu

După 16 ani de slujire ca Arhidiacon, Ștefan-Alexandru Lakatos, profesorul de muzică al Liceului Ortodox din Oradea, a fost hirotonit preot la finalul lunii trecute. De sărbătoarea Sfintei Parascheva, a avut loc și ceremonia de instalare a sa ca paroh la Biserica „Sfânta Vineri” și „Sfântul Arhidiacon Ștefan” din municipiu.

Sâmbătă, la finalul Sfintei Liturghii, Episcopul Oradiei a oficiat ceremonia de instalare a noului preot paroh. Ierarhul a oferit însemnele simbolice ale noii slujiri: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile bisericii, după care Părintele Ștefan-Alexandru Lakatos a dat citire Actului de onestitate și fidelitate față de Biserică, se arată pe site-ul oficial al Episcopiei Oradiei.

Noul paroh și-a prezentat apoi parcursul pregătirii teologice și cel al slujirii sacramentale, familia și gândurile cu care pornește acest nou capitol al vieții.

Fostul paroh, preotul pensionar Ștefan Blaga, a înființat Parohia „Sfânta Vineri” în urmă cu 19 ani și a coordonat edificarea celor două lăcașe de cult ale comunității. Preotul Blaga i-a urat noului paroh să aibă parte de o slujire rodnică.

În cele din urmă, Preasfințitul Părinte Sofronie a adresat un cuvânt de binecuvântare noului paroh și l-a felicitat pe preotul Ștefan Blaga pentru frumoasa și rodnica sa activitate, menționând că el va rămâne pe mai departe, aproape de comunitate.

Preasfinția Sa i-a încredințat pe credincioși că au rămas pe mâini bune, asigurându-i că „Părintele Ștefan-Alexandru Lakatos va continua cu vrednicie și hărnicie activitatea pastoral-misionară și administrativă a parohiei”.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente

Programul slujirii ierarhilor de Izvorul Tămăduirii

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Efrem,…