Grupul de preotese „Sfânta Nona” din diaspora s-a întrunit la Roma

La Castel Gandolfo, în apropiere de Roma, a avut loc zilele trecute întâlnirea grupului informal internațional de preotese „Sfânta Nona”.

Aflată la a doua ediţie, întâlnirea de anul acesta a avut ca temă „Bucuria de a sluji lui Dumnezeu și aproapelui”.

Au participat aproximativ 150 de preotese din România, Italia, Republica San Marino, Germania, Spania, Portugalia, Franța, Olanda, Belgia, Irlanda, Austria și Canada.

Prezent la eveniment, Episcopul Siluan al Italiei a vorbit despre importanţa acestui proiect.

„Nu putem decât să dorim acestei frumoase iniţiative să aducă roade duhovniceşti şi în plan personal şi să adauge la slujirea soţilor preoţi un sprijin cât mai eficient şi substanţial şi să aducă în rândul preoteselor o colaborare”.

„Mai ales că statutul de preoteasă izolează de multe ori pe cele care îl poartă, mai ales în societăţile tradiţionale occidentale unde statutul de preoteasă nu prea are un loc anume, mai ales în Italia unde preoteasa, în mentalitatea italiană – catolică nu îşi găseşte niciun loc şi în modul acesta cele care trăiesc aceeaşi experienţă pot să se ajute, pot aduce idei noi care pot face bine în educaţia copiilor, în lucrarea socială, în toate planurile în care ele sunt prezente în viaţa parohiei”, a subliniat Preasfinţia Sa.

Lucrările întâlnirii au fost deschise de doamna preoteasă Cristina Benga. Au mai vorbit Preacuvioasa Maică stareță Maria de la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Roma și doamna preoteasă Violeta Popescu de la Parohia „Sfântul Apostol Iacob” din Arcore.

Atelierele au completat, prin conținutul lor, răspunsurile la întrebările doamnelor preotese cu privire la bucuria de a sluji lui Dumnezeu și aproapelui.

Proiectul este implementat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și prin implicarea și buna colaborare între Parohia Ortodoxă Română „Înălțarea Sfintei Cruci” (Roma), Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Nichita Romanul” (Monte Compatri – Pantano) și Parohia Ortodoxă Română „Înălțarea Sfintei Cruci” (Torino).

Evenimentul a fost realizat sub patronajul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și susține misiunea preotesei în țară și străinătate. Proiectul este privit ca o șansă în ceea ce privește sprijinirea și promovarea identității românești, precum și a credinței și tradiției creștin ortodoxe.

Foto credit: theofania.ro

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente