48.000 lei oferiți de Biserică pentru tratamentul unui copil grav bolnav în vârstă de trei ani

Familia unui copil bolnav de leucemie din orașul Titu, județul Dâmbovița, a primit un ajutor semnificativ din partea Bisericii, pentru tratament.

Cu binecuvântarea Arhiepiscopului Târgovșitei, preoții din Protoieria Titu au organizat o colectă în parohii pentru copilul în vârstă de numai trei ani.

Suma strânsă, în cuantum de 48.000 lei, a ajuns vineri la familia greu încercată.

„Expresie a iubirii și solidarității umane, această sumă a fost oferită, vineri, 17 februarie 2022, familiei copilului, cu speranța că tratamentul va duce la grabnica lui vindecare. Bunul Dumnezeu să binecuvinteze pe copil și familia sa!”, a transmis Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Astfel de gesturi sunt frecvente la nivelul Arhiepiscopiei Târgoviștei, precum și în toată Patriarhia Română.


La ora actuală, Biserica Ortodoxă este cel mai mare filantrop din punct de vedere al contribuţiei în domeniul social. Numai în 2022 suma investită de Biserica Ortodoxă Română în activităţi social-filantropice s-a ridicat la aproximativ 69 milioane euro.

În această sumă nu sunt cuprinse cheltuielile privind o mulțime de activităţi caritabile ale parohiilor şi mănăstirilor în favoarea bolnavilor, bătrânilor, copiilor și săracilor, care nu au fost cuantificate financiar şi, ca atare, nici raportate sistematic centrelor eparhiale

Sursă foto: shieldhealthcare.com

Comentarii Facebook


Știri recente