Serile Culturale de la Parohia Brâncuși s-au încheiat cu o gală de operetă şi musical: Mărturiile artiștilor

Trei seri la rând, curtea Bisericii Parohiei Brâncuși din Sectorul 6 al Capitalei a fost sală de spectacole în aer liber. Artiștii de excepție și vremea favorabilă au atras iubitorii de cultură și credință în număr mare.

Prima serată a adus cântări religioase și folclorice, a doua, muzică interbelică, iar duminică seara, evenimentul s-a încheiat cu operetă și musical. La ultimele două din cele trei seri culturale, acompaniamentul a fost asigurat de Orchestra Simfonică Bucureşti.

Mare parte dintre artiștii care au urcat pe scenă sunt apropiați de Biserica Brâncuși și fac parte din corul parohiei, „Evia”, dirijat de Antonel Temistocli.

„Aici, la Parohia Brâncuși s-a creat un nucleu de artiști, o familie, cum ne place să spunem. Toți sunt absolvenți sau încă studenți ai Universității Naționale de Muzică București. Ne-am adus unii pe alții”, mărturisește tenorul George Vîrban.

Mărturii

Dacă prezența atâtor artiști în jurul bisericii poate surprinde inițial, mărturiile lor dezvăluie firescul lucrurilor.

„Fără Dumnezeu, arta este seacă”, spune George Vîrban.

„Arta transpune, în limitele umane idealul divin. Fără Dumnezeu, ea nu își poate atinge scopul. Artistul nu poate fi decât un om al rugăciunii”, declară soprana Raluca Dumitriu.

„Serile culturale sunt o dovadă în plus a faptului că din prietenie și iubire se nasc cele mai frumoase și pure momente, care ne împlinesc și ne unesc mai mult deopotrivă. Este un eveniment de suflet”, spune și Andrei Mihalcea, tenor.

La rândul ei, soprana Mihaela Vîrban consideră Serile Culturale Brâncuși opțiunea perfectă pentru a petrece un weekend minunat, într-o atmosferă de sărbătoare:

„Ce poate fi mai frumos decât armonia rezultată din împletirea acestor două cuvinte: Credință și cultură?”, întreabă  retoric artista.

Prima ediție a „Serilor Culturale Brâncuşi – Cultură şi Credinţă” a avut loc în 2019. Evenimentul se desfășoară în apropiere de hramul bisericii – „Sfântul Ioan Rusul” (27 mai).


Vezi mai multe imagini în galeria foto de la eveniment.

Foto credit: Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente