Episcopia Basarabiei de Sud a donat un cabinet medical mobil fraților din Regiunea Odesa, Ucraina

Episcopia Basarabiei de Sud a oferit luni Regiunii Odesa, Ucraina, un cabinet medical mobil și aparatură pentru asistență medicală de urgență. Dotările au fost primite pentru uzul eparhiei, dar Episcopul Veniamin, în consultare cu donatorul și cu clericii din Regiunea Odesa, a decis că frații din Ucraina au mai multă nevoie de ele. În zonă există o comunitate istorică care numără 125.000 de români.

Donația a fost înmânată personal de Preasfințitul Părinte Veniamin, care s-a deplasat personal la Ismail în acest scop.

„E trist să vezi oameni care poartă semnele războiului pe chipurile lor, să vezi oameni infirmi și copii orfani, să vezi tineri cu traume și cu răni profunde cauzate de războiul fratricid din țara lor. E greu să călătorești în aceste condiții spre instituții medicale, iar această policlinică pe roți va putea aduce bucurie celor suferinzi, dar mai ales celor care au nevoie de consultație și tratament medical de specialitate”, a spus ierarhul.

Deputatul Andrei Babenco din Regiunea Odesa și responsabilul pentru sănătate al regiunii au mulțumit donatorilor și Episcopiei Basarabiei de Sud pentru tot sprijinul acordat după declanșarea războiului din Ucraina.

În această perioadă, cu sprijinul Preasfințitului Părinte Veniamin și prin generozitatea multor români din diaspora, mai ales din diaspora italiană, au ajuns in Ucraina sute de tone de alimente, produse igienice, medicamente și aparatură medicală.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente