Un fragment din moaştele Sfântului Irodion a ajuns în Călăraşi 

Parohia Sf. Mare Mc. Gheorghe din municipiul Călărași a primit duminică un fragment din moaştele Sfântului Irodion, informează Mitropolia Olteniei. Darul a fost oferit părintelui paroh Dumitru Florin, după Sfânta Liturghie oficiată în biserica Mănăstirii Lainici.

Arhim. Ioachim Pârvulescu, starețul mănăstirii, a oferit parohiei și o icoană reprezentând pe Sfântul Irodion.

Gramata de autenticitate a sfintelor moaşte fost citită de către Arhim. Vladimir Dărângă, marele eclesiarh al catedralei din Craiova.

În cuvintele lor, parohul Dumitru Florin şi protopopul de Călăraşi, pr. Dinu Vasile Viorel, au mulţumit Mitropolitului Irineu al Olteniei pentru oferirea sfintelor moaşte.

Sursa: Basilica.ro

Mănăstirea Lainici este situată în județul Gorj la 32 de kilometri de Târgu-Jiu. Biserica veche a mănăstirii a fost construită la începutul secolului al XIX-lea.

Sfântul Cuvios Irodion a fost stareţ al Mănăstirii Lainici în perioada 1854-1900. Datorită vieţii sale pline de sfinţenie, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica l-a ales să-i fie duhovnic, numindu-l „Luceafărul de la Lainici”.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a trecut pe stareţul Irodion în rândul sfinţilor în anul 2010, având dată de prăznuire 3 mai (ziua adormirii sale în Domnul).

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente