Mitropolitul Olteniei la început de an bisericesc: Avem nevoie să ținem privirea îndreptată spre Mântuitorul

„Tatăl nostru Ceresc a rânduit vremurile bune, dar a îngăduit şi timpurile încercărilor de tot felul, menite să ne întărească şi să ne reamintească că suntem creați de El pentru Împărăția Sa”, transmite Mitropolitul Irineu al Olteniei cu prilejul anului nou bisericesc.

În mesajul publicat pe site-ul Mitropoliei Olteniei, ierarhul semnalează că „pandemia a provocat răni profunde, scoțând în evidență vulnerabilitățile noastre”.

„Mulți au trecut la Domnul, iar alții sunt bolnavi. Atâtea persoane și atâtea familii trăiesc astăzi un timp de incertitudine, din cauza problemelor socio-economice, care îi lovesc în special pe cei mai săraci. De bună seamă că în aceste timpuri avem nevoie să ținem privirea îndreptată spre Mântuitorul Iisus Hristos”.

IPS Irineu subliniază că „Starea de suferință în care ne aflăm nu este singura boală de care suferim. Pandemia a scos la iveală patologii sociale mult mai ample și mult mai periculoase pentru viața noastră de astăzi”.

„Una dintre acestea este viziunea deformată a unor oameni care au ajuns uneori să privească pe ceilalți ca pe simple obiecte, de folosit și de aruncat. Numai cel care are credință în Dumnezeu și împlinește poruncile Lui, acela privește pe confrații săi într-un alt mod vrednic de neamul nostru omenesc”.

„Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos și Preacuratei Sale Maici să ne lumineze ochii sufletului pentru a redescoperi ce înseamnă a fi membri ai familiei noastre umane și ai Bisericii noastre Ortodoxe. Rugăm, de asemenea, pe Milostivul Dumnezeu ca această vreme de încercare să se transforme în fapte concrete de iubire și compasiune față de fiecare persoană aflată în dificultate, de îngrijire și de păzire a casei noastre comune”.

Ierarhul se adresează credincioșilor din Mitropolie numindu-i „Dragii mei olteni” și le urează, încredințându-i Bunului Dumnezeu, „un an nou bisericesc al prosperității și întrajutorării celor bolnavi și săraci, al iubirii şi al speranței în mila și ajutorul lui Dumnezeu”.

Citește mesajul integral pe site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.

Foto: Arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente