Director nou la Muzeul Primei Școli Românești. Proiecte viitoare pe linia de cercetare

Preotul Sebastian Pârvu este noul director al Muzeului Primei Şcoli Româneşti din Brașov. El îl înlocuiește pe preotul Vasile Oltean care s-a pensionat, dar rămâne ca ghid la muzeul în care lucrează de peste 50 de ani.

Pr. Sebastian Pârvu a spus la Radio România Brașov FM că își dorește să continue munca părintelui Vasile Oltean și să vină și cu câteva idei proprii:

„Pe lângă tot ceea ce înseamnă expunerea patrimoniului, să ne axăm și pe organizarea de depozite, de a merge chiar și în linia de restaurare, în așa fel încât muzeul, pe lângă funcțiunea aceasta de vizitare, să se poată încadra, alături de părintele Vasile Oltean, categoric, pe o linie de cercetare”, a spus preotul Sebastian Pârvu.

Noul director, Pr. Prof. Dr. Sebastian Pârvu, a fost paroh la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe, președinte al Ligii Cultural-Creștine „Andrei Șaguna”, dar și director al Centrului European de Studii Covasna-Harghita al Academiei Române.

Din cauza restricțiilor impuse de actuala criză medicală, a lipsei promovării și fondurilor, Muzeul Primei Școli Românești trece printr-o perioadă dificilă.

„Muzeul trăia exclusiv din taxa de intrare a vizitatorilor. Cred că suntem singurul muzeu din țară care trăim din taxa de intrare. Deci, din punctul acesta de vedere problemele sunt foarte mari, de aceea am și ajuns în situația în care să avem 8 muzee în jurul bisericii, pe care nu le deschide nimeni pentru că nu sunt promovate din lipsă de bani”, a spus preotul Vasile Oltean potrivit sursei citate.

Citește și: Preotul brașovean care a muncit jumătate de secol pentru a salva file întregi de istorie

Sursă foto: covasnamedia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente