Episcopul Macarie a hirotonit un preot pentru comunitatea românească din Insulele Feroe

Episcopul Macarie al Europei de Nord a hirotonit joi în preot un tânăr teolog care va deservi comunitatea românească din Insulele Feroe, în cadrul Misiunii Ortodoxe Române „Sfinții Cuvioși Simeon Stâlpnicul și Dionisie Exiguul (cel Smerit) din Dobrogea”.

La eveniment, care a avut loc în timpul Sfintei Liturghii oficiate la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, au participat credincioși ieșeni, preoți și diaconi slujitori ai lăcaşului de cult, informează Doxologia.

În omilia rostită cu această ocazie, Părintele Episcop a subliniat că deşi românii se află în multe zone ale lumii, simt apartenenţa la Biserica lor şi îşi doresc să participe la sfintele slujbe.

„Nu m-am gândit, în urmă cu 10 ani, când am început misiunea arhierească în Europa de Nord, că voi ajunge să întemeiez o parohie și în Insulele Feroe, însă numărul românilor a crescut neașteptat și acolo”.

„Aceștia doresc să aibă un preot care să le slujească Dumnezeiasca Liturghie, să îi spovedească și să îi călăuzească spre Împărăția Cerurilor, fiindcă suntem pelerini cu toții în această lume, purtând dorul de țară, dar mai cu seamă, dorul de Cer”, a spus Preasfinţia Sa.

Insulele Feroe aparțin de Regatul Danemarcei și sunt un grup de insule situate în partea nordică a Oceanului Atlantic, între Scoția, Norvegia și Islanda. În această zonă trăiesc aproximativ 200 de români.

În prezent, sub jurisdicţia Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord se află un număr de 27 parohii în Suedia, 16 în Danemarca şi 12 în Norvegia, precum și mai multe misiuni ortodoxe, printre care una în Groenlanda și una în Arhipelagul Svalbard.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente