30 octombrie 2017: IPS Justinian va fi comemorat la Mănăstirea Rohia, la un an de la plecarea la cele veșnice

Vrednicul de pomenire IPS Justinian Chira va fi comemorat luni, 30 octombrie 2017, la împlinirea unui an de la trecerea sa la cele veșnice, la Mănăstirea Rohia.

Programul liturgic va fi oficiat de IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, împreună cu PS Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

Cu prilejul acestei comemorări, preoții și monahii sunt îndemnați ca în toate bisericile și mănăstirile eparhiei să săvârșească, duminică, 29 octombrie, slujba de pomenire și să fie trase clopotele, anunță Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

Ceremonialul liturgic de la Mănăstirea Rohia, locul unde este înmormântat Arhiepiscopul Justinian, va avea loc luni de la ora 9:00, iar la final va fi oficiată slujba de Parastas la mormântul ierarhului.


Un ierarh luptător, un păstor dinamic şi un mare patriot – Arhiepiscopul Justinian Chira (1921-2016)


Unul dintre cei mai iubiți ierarhi, renumit teolog și duhovnic, Părintele Arhiepiscop Justinian Chira al Maramureșului și Sătmarului, a trecut la cele veșnice în data de 30 octombrie 2016 la vârsta de 95 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente