Roman | Liturghie baptismală oficiată de IPS Ioachim în Duminica Ortodoxiei

În Duminica Ortodoxiei, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a oficiat Taina Sfântului Botez unită cu Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

În cadrul slujbei din 5 martie 2017, ierarhul a oficiat Taina Botezului pentru trei copii din familii cu posibilități financiare limitate, aflați în grija Fundației Episcop Melchisedec din Roman.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corala Paraschevi a Catedralei din Roman, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit la final, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre valoarea credinței ortodoxe și a Bisericii strămoșești, singura Biserică mântuitoare, plină de har, prin care se poate dobândi mântuirea.

Totodată, ierarhul a felicitat inițiativa nașilor celor trei copii și a spus că fapta lor va fi scrisă în Cartea cea Veșnică a Împărăției Lui Dumnezeu.

La final, Arhid. Ioan Ciobanu, secretar eparhial, a citit Pastorala Sfântului Sinod din Duminica Ortodoxiei.

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…