Ședința Adunării Generale anuale a Asociaţiei Centrul Diaconal „Casa Creştină” din Târgoviște

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a prezidat ședința Adunării Generale anuale a Asociaţiei Centrul Diaconal Casa Creştină. Întrunirea a avut loc luni, 23 ianuarie 2017, la Centrul Eparhial din Târgoviște.

În cadrul evenimentului, părintele Ionuţ Ghibanu, vicepreşedintele instituţiei, împreună cu părintele Adrian Rada, directorul executiv al Asociaţiei, au prezentat raportul general de activitate pe anul 2016, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Potrivit datelor prezentate, Asociația Centrului Diaconal Casa Creștină a sprijinit Centrul Social Creştin al Arhiepiscopiei Târgoviştei și Căminului Social de tip familial Sfântul Ierarh Nicolae, aici fiind îngrijiţi un număr de 8 copii.

De asemenea, în cadrul raportului au fost menționate realizarea a numeroase activități social-filantropice. Printre aceste s-au numărat: Ședinţe de consiliere cu persoane cu posibilități materiale reduse, sprijinirea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, ateliere de lucru cu voluntari ai Centrului şi cu copii proveniţi din familii cu posibilități materiale reduse, dar şi cu copii instituţionalizaţi.

În anul 2016, Asociația a avut acțiuni în care a colaborat cu:

  • Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului-Dâmboviţa,
  • Centrul de Prevenire şi Combatere a Consumului de Droguri-Dâmboviţa,
  • Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu din Târgovişte,
  • Crucea Roşie, filiala Dâmboviţa,
  • Centrul Europe Direct,
  • Asociația Suflet pentru oameni.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinţia Sa a apreciat rolul pastoral al instituției în sprijinirea misiunii filantropice a Eparhiei, prin ajutorarea concretă a semenilor aflați în dificultate.

Asociaţiei Centrul Diaconal Casa Creştină din Arhiepiscopia Târgoviștei este parte componentă a federaţiei Filantropia a Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente